neišsiaiškintos ligos
2 pranešimai(ų) • Puslapis 1 iš 1
neišsiaiškintos ligos
Sveiki, norėčiau paklausti gal kam yra taip kaip man kad niekas nežino kas yra, Kėdainiuose esame tik 2 tokie atvejai
Kai man buvo 3 metukai susirgau virusiniu akių uždegimų, po to liko randelis ant akies, daug drumsčių yra labai,ir trukdo man jos žiūrėti, su viena akimi matau puikiai su kita šiuo metu tik dvi eilutes.. seniau mačiau truputi geriau 4 eilutes ar net daugiau ,buvo viskas nurimę keliems metams, bet kai ilgiau pasėdejau prie kompiuterio akis išsausėjo ir vėl prasidėjo bėdos.. mano gydytoja parasė siuntimą i Kauną kad padarytų topografinį tyrimą, man ji padare , ir galvojau kad namo paleis bet šiandiena konsultacijai liepė atvažiuoti, darė daug tyrimų ir galiausiai sakė kad reikia ragena persodinti, bet kita gydytoja sakė kad galima kažką padaryti, nes persodinimas yra labai rimta operacija ir as matau tik 2 eilutes, taigi sakė registruotis pas Gutauską gal man padėtų drumsčių nuvalymas, man niekas ne aišku , žinoma užsiregistruosim pas Gutauska ir tikiuosi viskas aišku bus, bet kiek daktarų tiek ir nuomonių, vieni aparatai išvis net nerodo ko reikia per drumstis , viena sesele sake kad akies cilindras didelis o ka daktare sako nelabai ir suprantu nes kalba moksliniais terminais, dar viena sako po to topografinio tyrimo kad didelis astigmatizmas išvis nieko nesuprantam gal kas galit patarti butu puiku 
- valdiute
Re: neišsiaiškintos ligos
Sveiki,
Akies astigmatizmas greičiausiai didelis dėl tų pačių drumsčių - jos lemia, kad ragenos paviršius skirtingose vietose turi skirtingą laužiamąją galią, t.y. astigmatizmą. Astigmatizmas koreguojamas cilindriniais stiklais, tačiau kai yra drumstys ragenoje, matymas gerėja mažai - tai priklauso nuo drumsčių vietos, intensyvumo, dydžio. Tam tikro tipo drumstis galima garinti lazeriu - ragenai praskaidrėjus matymą koreguoja akiniai ir žmogus geriau mato. Gyd Gutauskas apžiūrėjęs akį įvertins bendrai ar tokia galimybė yra. O ragenos persodinimas visame pasaulyje yra paskutinė priemonė, juolab kad Lietuvoje laukiančių persodinimo yra keli šimtai, o per metus atliekamos kelios dešimtys operacijų.
O daug tyrimų jums ko gero buvo atlikta norint įsitikinti, kad blogą matymą lemia tik drumstis ir kitos regos dalys yra funkciškai sveikos.
Akies astigmatizmas greičiausiai didelis dėl tų pačių drumsčių - jos lemia, kad ragenos paviršius skirtingose vietose turi skirtingą laužiamąją galią, t.y. astigmatizmą. Astigmatizmas koreguojamas cilindriniais stiklais, tačiau kai yra drumstys ragenoje, matymas gerėja mažai - tai priklauso nuo drumsčių vietos, intensyvumo, dydžio. Tam tikro tipo drumstis galima garinti lazeriu - ragenai praskaidrėjus matymą koreguoja akiniai ir žmogus geriau mato. Gyd Gutauskas apžiūrėjęs akį įvertins bendrai ar tokia galimybė yra. O ragenos persodinimas visame pasaulyje yra paskutinė priemonė, juolab kad Lietuvoje laukiančių persodinimo yra keli šimtai, o per metus atliekamos kelios dešimtys operacijų.
O daug tyrimų jums ko gero buvo atlikta norint įsitikinti, kad blogą matymą lemia tik drumstis ir kitos regos dalys yra funkciškai sveikos.
- ajasinskiene
2 pranešimai(ų) • Puslapis 1 iš 1
Dabar prisijungę
Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių
Vilniuje
Krokuvos g. 11, Vilnius
Tel./faks.: 8-5-2409190
El. paštas: info[eta]lasik.lt
Kaune
Savanorių pr. 284, 4 aukštas, Kaunas
Tel./faks.: 8-37-313646
El. paštas: info[eta]lasik.lt