Kontaktiniai lešiai

Kontaktiniai lešiai

Standartinė Tadas. Sek Sau 10, 2010 8:56 pm

Sveiki, norejau pasiteirauti ar yra skirtumas tarp lešių, kuriuos reikia isideti ir išsiimti kiekvieną diena ir kas savaitę, ar mėnesį?Nes galvoju, būtų geriau nešioti lešius, kuriuos reikia rečiau išsiimti.
Ir kas labiau kenkia akims ziurint i kompiuteri ir tv su akiniais, ar su lešiais, ar nėra skirtumo?
Tadas.

Re: Kontaktiniai lešiai

Standartinė ajasinskiene Ant Sau 12, 2010 4:42 pm

Sveiki,
neišimant nešioti galima tuos kontaktinius lęšius, kurie yra tam skirti, t.y. jų deguonies pralaidumas yra labai aukštas. Tačiau pastoviai nešiojant lęšius labai svarbu atkreipti dėmesį į savo akis, t.y. nemiegoti su jais jei akys paraudę, jaučiasi diskomfortas. Po pirmų parų nepertraukiamo nešiojimo rekomenduojama okulisto apžiūra. Ir žinoma, svarbu nepamiršti laiku pakeisti kontaktinių lęšių porą, nelaukiant kažkokių simptomų - ko gero viena pagrindinių kontaktinių lęšių problemų priežasčių yra lęšių pernešiojimas.
Žiūrėti TV ar į kompiuterį galima ir su akiniais, ir kontaktiniais lęšiais, tik su kontaktiniais lęšiais gali dažniau atsirasti akių sausumo simptomų.
ajasinskiene

Standartinė Tadas Ket Kov 25, 2010 7:06 pm

Isigijau kontaktinius lesius kuriuos reikia keisti kas 3men. Ar galima buti su jais ilga laika neissiemus ar reikia issiimineti kiekviena diena?
Tadas

Standartinė ajasinskiene Pen Kov 26, 2010 5:46 pm

Sveiki,
Kiekvieniems konkrečiai kontaktiniams lęšiams yra nurodoma ištisinio nešiojimo, t.y. neišimant iš akių, galimybė. Yra lęšių, kurių galima neišimti 6 naktis, yra, kuriuos galima nešioti neišimant 30 parų. Nešiojant lęšius nepertraukiamu režimu (miegant su jais) svarbi yra akių savijauta, t.y. negalima miegoti su lęšiais akyse jei jaučiamas diskomfortas ar akys paraudę.
Konkrečiai atsakyti į jūsų klausimą negaliu, nes reiktų žinoti kokius būtent lęšius įsigijote.
ajasinskiene

Standartinė Tadas Pen Bal 02, 2010 7:11 pm

Pure vision 8.6 jei tai firmos pavadinimas. Atrodo man perkant lešius sake, kad neissiimant menesi, galios 3 menesius atrodo, bet as iminejosi juos kiekviena diena. Jei man ju reikejo neissiimti pirma menesi, ar galesiu juos naudotis vistiek 3 menesius??
Tadas

Standartinė ajasinskiene Šeš Bal 03, 2010 10:33 am

Sveiki,
tokius silikoninius lęšius žmogus gali nešioti arba mėnesį neišimdamas iš akių (tik tokiu atveju jei akys gerai jaučiasi) ir po to juos keisdamas , arba kasdien išimdamas nešioti iki 3 mėnesių. Tačiau tai nėra griežta riba - kai kurie pajaučia diskomfortą anksčiau ir turi anksčiau pakeisti lęšius, o kas gerai jaučiasi po 3 mėnesių taip pat turi pakeisti lęšius net jei jie nesukelia diskomforto.
Sėkmės
ajasinskiene

Standartinė Tadas Pen Lap 11, 2011 12:00 am

Ar gali mano akys buti alergiskos kontaktiniams lesiams? Gal juos per ilga laika nesioju neissiimdamas, isidedu ryte atsikeles, issiimu vakare pries eidamas miegoti, tai su jais prabunu apie 15val. per para. Jie buna isimti kada tik miegu arba savaitgali isidedu po pietu, o gal per stiprus lesiai ir smegenys nebegali dirbti visu pajegumu? Kiek esu girdejas draugams nesiojantiems kontaktinius lesius viskas gerai, bet pas juos visus dvigubai geresnis regejimas nei pas mane( pas juos -2;-3) o mano vienas akis -5,50, kita -5,25. Problema butu tokia ir gan rimta, kai bunu su kontaktiniais lesiais mano mastymas pablogeja ir maziau kyla mintys, pasidarau nuobodus, nelabai eina susikaupt, atrodo lyg buciau kitam pasauly, bunant be kontaktiniu lesiu buna viskas kaip ir gerai. Patikekit nebegaliu idomiai ir laisvai gyvent, akinuku nesioti nesinori, bet juos turiu, su jais atrodau negraziai ir absurdiskai, patys zinote kaip zmones nemegsta zmoniu nesiojancius akinius. Po keletos metu zadu darytis akiu operacija lasik, zinau jei buna per plona tinklaine jog negalima darytis operacijos, jei man nei isspresti sitos problemos ir jei dar operacija bus negalima neisivaizduoju kaip reikes gyvent, man dbr 19 metu, kontaktinius lesius nesioju kazkur 2,5 metu
Tadas

Standartinė ajasinskiene Sek Lap 13, 2011 8:24 pm

Sveiki Tadai,
alergija kontaktiniams lęšiams yra labai reta, ir ji gali sukelti akių diskomfortą, bet ne psichologines bėdas. Alergija nešiojant kontaktinius lęšius dažnesnė lęšių tirpalui, kuriame būna įvairių cheminių medžiagų - kažkuriai jų akys gali pasidaryti jautrios. Tokiu atveju rekomenduojama pasikeisti lęšių tirpalą (jautrioms akims labiausiai tinka peroksidinis tirpalas, tik svarbu atkreipti dėmesį į jo vartojimo insktrukciją) arba naudoti vienkartinius lęšius. Bendrai esant kokioms su lęšiais susijusioms bėdoms, reiktų išbandyti įvairias jų rūšis. Jūsų atveju gal reiktų peržiūrėti ir lęšių stiprumą, ar jis yra tinkamas.
Korekcija lazeriu taip pat yra viena iš galimybių, kai nesinori nei akinių, nei kontaktinių lęšių. Prieš atliekant operaciją matuojamas ragenos storis. Jei ragena būtų per plona atlikti LASIK operaciją, būtų aptariamos kitos korekcijos galimybės.
ajasinskiene

Grįžti į Kiti Klausimai

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Vilniuje

Krokuvos g. 11, Vilnius
Tel./faks.: 8-5-2409190
El. paštas: info[eta]lasik.lt

Kaune

Savanorių pr. 284, 4 aukštas, Kaunas
Tel./faks.: 8-37-313646
El. paštas: info[eta]lasik.lt