Asaroja ir raudonuoja akys.

Asaroja ir raudonuoja akys.

Standartinė pauliuxs Sek Rgp 07, 2011 12:02 pm

Laba diena, turiu tokia problema, kad jau metus laiko asaroja akys. Daznausiai lauke, einant, ypac begant vaziuojant dviraciu. Tai pat negaliu dirbti kompiuteriu, nes po mazdaug dvieju, keturiu valandu darbo (darant pertraukas) akys ima labai rausti, persteti. Daznai buna sviesos baime , prasciau matau tamsoje. Dar noriu pamineti , nors nezinau ar tai susije, gerus metus vargina raumenu skausmas ( dazniausiai nugaros ivairiose vietose), sanariu skausmas ( kelenu ) ,bendras pastovus nuovargis.
pauliuxs

Re: Asaroja ir raudonuoja akys.

Standartinė ajasinskiene Pen Rgp 12, 2011 7:37 pm

Sveiki,
ašarojimo priežasčių gali būti daug, o dažniausios yra sutrikęs ašarų nutekėjimas (tada akys ašaroja ir kambary, be jokio dirgiklio), akies junginės ar ragenos uždegimas bei akių sausumas. Kad nustatyti tikrą priežastį, geriausia būtų kreiptis į okulistą - jis apžiūrėtų akis, padarytų reikiamus tyrimus. Pagal jūsų aprašymą, panašu, kad ašarojimas lauke, diskomfortas po darbo kompiuteriu gali būti susijęs su akių sausumu - būtent dėl jo nuo menkiausio dirgiklio akys sureaguoja perlnelyg stipriai ir užašaroja. Sausumo priežastys gali būti nepakankama ašarų gamyba ar per intensyvus jų nugaravimas dėl aplinkos poveikio (kondicionieriai, darbas kompiuteriu, vėjas ar pan.), vokų krašto uždegimo. Nepakankama gamyba gali būti susijusi su autoimuninėmis ligomis ar vartojamais vaistais. Kadangi turite ir bendrų negalavimų, reiktų kreiptis į šeimos gydytoją, kuris atliks kraujo tyrimus atmesti bendrinėms ligoms. O akių sausumui patvirtinti yra atliekami atitinkami ašarų plėvelės stabilumo, ašarų gamybos ir kiti testai. Pagal jų duomenis būtų rekomenduojamas gydymas.
ajasinskiene

Standartinė pauliuxs Šeš Rgp 13, 2011 10:06 pm

Buvau pas savo miestelio seimos daktara, padare kraujo tyrimus, be truputi zemo kraujo spaudimo daugiau nieko nerado.Tai pat buvau pas okulista, nieko nerado,( asaru gamybos testo nedare kaip supratau tik akispudzio) israse dirbtiniu asaru, isbandziau ju daugybe, bet nieko geriau, net sakyciau blogiau man nuo ju, tai nenaudoju. Man paciam ir buvo tokia mintis kad gal kokia autoimunine liga, bet cia kur gyvenu man tai tirtis atrodo beprasmiska. Nenoriu nieko bloga sakyti apie savo seimos daktare, bet jei trumpai, apie mano uzuominas apie autoimunines ligas ar gal kokias vidaus organu ligas jos poziuris skeptiskas. Is didziuju miestu man arciausiai Kaunas, nuo ko man reiktu pradeti? Uzsiregistruoti i kauno klinikas, ar pirma registruotis i kokia akiu klinika? Is anksto dekui uz atsakyma.
pauliuxs

Standartinė ajasinskiene Ant Rgp 16, 2011 1:07 pm

Sveiki,
pilną akių ištyrimą, taip pat ir dėl sausumo, galime atlikti mūsų klinikoje Kaune ar Vilniuje. Dėl bendro raumenų skausmo ir sąnarių skausmų reiktų kreiptis pas reumatologą, klinkose ar privačiose įstaigose. Jei mes tikrai rastume išreikštą akių sausumą, galėtume pas reumatologą pasiųsti patys. Jei ne, siuntimą pas jį turėtų parašyti šeimos gydytoja. Siuntimo, žinoma, nereikia kreipiantis privačiai.Kadangi akių simptomai labiausiai vargina, pradėkite nuo okulisto - gal bent dalį simptomų palengvintų specifinis gydymas.
ajasinskiene

Grįžti į Akių Ligos

Dabar prisijungę

Vartotojai naršantys šį forumą: Registruotų vartotojų nėra ir 0 svečių

Vilniuje

Krokuvos g. 11, Vilnius
Tel./faks.: 8-5-2409190
El. paštas: info[eta]lasik.lt

Kaune

Savanorių pr. 284, 4 aukštas, Kaunas
Tel./faks.: 8-37-313646
El. paštas: info[eta]lasik.lt